Napok óta nem sütöttem semmit, és már nagyon vágytam egy kis édes ropogtatnivalóra. Valami egyszerű, de mégis variálható kekszet szerettem volna; valamit, ami hamar készen van, sok lesz belőle, és nem túl édes. Ez lett belőle. Egy egyszerű vajas keksz, amibe én most ízesítésként 1 narancs reszelt héját tettem, de mehet bele fahéj, csokidarabkák, citrom reszelt héja és leve...
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
15 dkg cukor
35 dkg puha vaj
1 vaníliás cukor
1 citrom vagy narancs reszelt héja
1 tojássárgája
csipet só
a díszítéshez kristálycukor
A hozzávalókat összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk, majd 2 órára hűtőbe rakjuk. Közben a sütőt 175 fokra előmelegítjük, és két 30x40 cm-s tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tésztát megfelezzük, majd egyenként 1 cm vékonyra kinyújtjuk, és késsel 2x7 cm-s darabokra vágjuk. A kekszeket a sütőpapírra rakosgatjuk, megszórjuk kristálycukorral, villával megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel, majd 20 perc alatt aranysárgára sütjük. Ha kész, kihűtjük, és jól záródó fémdobozba tároljuk.