Ha vendégeket várunk, mindig igyekszünk valami különlegessel, valami nem mindennapi fogással előrukkolni. Aztán mikor kész a főétel, jön a következő kérdés: "Mi legyen mellé a köret?" Bár a variációk száma végtelen, én is hajlamos vagyok leragadni a sült krumpli, krumplipüré, párolt rizs hármasánál. Megfogadtam, hogy ez az egyébként nagyszerű hármas ezentúl végső megoldás lesz, mindig próbálok valami különlegesebbet készíteni köret gyanánt is.
Ez a sült krumplit mi fokhagymás tejben pácolt rántott karajjal ettük, isteni volt.
Sütés előtt:
Sütés után:
A krumplikat héjában félkészre főzzük, majd megpucolva, felnegyedelve egy kisebb tepsibe rakosgatjuk. Meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, bőven megszórjuk friss rozmaringgal, és egy egész fej gerezdekre szedett fokhagymát dobunk mellé. A fokhagymát meghámozni nem kell, mert az aromáját így is átadja, és így héjában sülve édes, puha, krémes lesz a belseje. Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt megpirítjuk a burgonyát.