Az én Férjem imádja a zserbót, de csakis szigorúan tejcsokival. Neki készült ez a torta, a tetején fele ét-, fele tejcsokimázzal, hogy azért mégse legyen olyan édes. A recept Anyukámé, ő ezer éve így készíti, és azt hiszem, én is folytatom ezt a hagyományt. Isteni lett, és tényleg pikk-pakk készen van.
Hozzávalók: 35 dkg liszt, 1 egész tojás, 5 dkg cukor, 20 dkg margarin, 1 dl tej, 1 csomag szárított élesztő, csipet só
Töltelék: 12 dkg darált dió, 12 dkg cukor, 20 dkg házi baracklekvár
Bevonat: 10 dkg olvasztott csoki
Az élesztőt a langyos tejben egy teáskanál cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáöntjük az élesztős tejet, cukrot, a tojást, a sót, és jól összedolgozzuk.
A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk. A tésztagombócokat a tortaformánkhoz igazítva kerekre kinyújtjuk. Az alsó lapot a formába terítjük, megkenjük baracklekvárral, megszórjuk bőven darált dióval, majd ráhelyezzük a következő lapot, lekvárt kenünk rá, dióval megszórjuk, és így tovább a maradék két lappal is. A legfelső tésztalapot villával megszurkáljuk, majd fél órán át langyos helyen pihentetjük. Előmelegített 180 fokos sütőben egyenletes világospirosra sütjük. A megsült, kihűlt tortát a formából kivéve tortatálra helyezzük, és bevonjuk a csokimázzal.