Egyszerű, mindent szeretek, ami csokis, így ez a gofri is nagy kedvenc. Gyorsan össze lehet dobni, és a sütés sem túl sok idő. Csak úgy magában, porcukorral megszórva is nagyon finom, de egy kis tejszínhabbal megkoronázva is mennyei. De csakis frissen, langyosan.
Hozzávalók: 15 dkg olvasztott vaj, 5 dkg cukor, 1 vaníliás cukor, 4 tojás, 25 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 1,5 dl tej, 10 dkg csoki darabokra vágva
Elkészítés: A vajat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, majd egyenként belekeverjük a tojásokat is. Ha ez kész, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, valamint a tejet is, és egyenletesre keverjük. A végén beforgatjuk az apróra darabolt csokit. Felforrósítjuk a gofrisütőt, minden darab sütése előtt vékonyan kiolajozzuk. Én egy adaghoz két evőkanálnyit használtam, így a vastagsága is megfelelő lett, de nem is folyt ki. Ha szép aranybarnára sültek, rácsra tesszük őket hűlni, porcukorral meghintjük, vagy tejszínhabbal tálaljuk.