HTML

Rozmaringeső

"Egy igazán krémes csokitorta sokat ad sok embernek, nekem is" (Audrey Hepburn) Szeretek sütni, főzni, és persze nagyokat enni. Az utóbbival a kis családomban mindenki így van, így míg ők boldogan falatoznak, én bezsebelhetem az elismeréseket. Kedvelem a hagyományos ízeket, szeretek régi recepteket kipróbálni, de új ízekkel is szívesen kísérletezek.

Friss topikok

  • Rozmaringeső: @Nanenáné: Ízlések és pofonok. Lehet sokaknak ez a véleménye, de nem biztos, hogy el kellene venni... (2016.03.19. 18:19) Kakaós csiga másképp
  • világevő: És még egészen másra is jó a (Meyer-)citrom! vilagevo.blog.hu/2015/01/10/a_tel_legjobb_kajaja_chil... (2015.01.11. 10:01) Meyer citromos pite
  • Rozmaringeső: Köszönöm! Küldöm a szilvalekvárosat ;) (2015.01.05. 14:06) Töltött kalácsmuffin
  • Rozmaringeső: Szia. Igen, a 2 dl-es kis joghurt kell bele; és a fagyiskanalas szaggatás jó ötlet, én is ki fogom... (2014.10.04. 13:06) Amerikai fánk
  • karlmax: Jól néz ki. Biztos finom is. Én most rákaptam újra a drazséra, a Dunakavicsra. Fiatalkorom idézi :... (2014.07.25. 10:14) Mogyoróvajas-csokis keksz

Naptár

november 2017
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

2014.03.02. 14:54 Rozmaringeső

Virslis kifli

Címkék: kelt tészta virsli sós süti

"- Mi legyen a vacsora? - Virsli!!!"

Mikor ez a válasz egy héten többször is elhangzik a nagyobbik lányomtól, aki odavan a virsliért, akkor előtör belőlem a kreatív énem. Ha virsli, akkor hát legyen: egyik nap virslisaláta, aztán sült virsli tükörtojással... aztán ez a virslis kifli. Nagyon finom, és Neki is ízlett. És ez a lényeg! Egyébként a tésztája nagyon jó, legközelebb biztos kipróbálom zsemlének és kiflinek is.

DSC_1516.jpg

Hozzávalók: 3 dl tej, 1 kávéskanál cukor, 2,5 dkg élesztő, 50 dkg liszt, 1 kiskanál só, 1,5 dl olaj.

Töltelékhez: 6 db virsli

Kenéshez: 1 egész tojás

Elkészítés: A tejet meglangyosítjuk, a cukrot belekeverjük, az élesztőt belemorzsoljuk, kb. 10 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet egy tálban a sóval összeforgatjuk, azután a tejes élesztővel és az olajjal jól bedagasztjuk. Akkor jó, ha könnyű, az edény falától elváló tészta lesz belőle. Letakarjuk és kb. 50 perc alatt duplájára kelesztjük.

Ezután 3 kis cipót formálunk belőle, amiket lisztezett deszkán kb. 20 cm átmérőjű kerek lapokká nyújtjuk, majd mindegyiket 8-8 részre vágjuk. A virsliket 4-4 darabra vágjuk. Minden kis tészta-háromszög szélesebbik oldalára 1-1 virslidarabot rakunk, és egyenként a tészták csúcsa felé felcsavarjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. A tetejüket felvert tojással megkenjük, majd előmelegített 190 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük.

DSC_1518.jpg

DSC_1515.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://rozmaringeso.blog.hu/api/trackback/id/tr245834097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.