HTML

Rozmaringeső

"Egy igazán krémes csokitorta sokat ad sok embernek, nekem is" (Audrey Hepburn) Szeretek sütni, főzni, és persze nagyokat enni. Az utóbbival a kis családomban mindenki így van, így míg ők boldogan falatoznak, én bezsebelhetem az elismeréseket. Kedvelem a hagyományos ízeket, szeretek régi recepteket kipróbálni, de új ízekkel is szívesen kísérletezek.

Friss topikok

  • Rozmaringeső: @Nanenáné: Ízlések és pofonok. Lehet sokaknak ez a véleménye, de nem biztos, hogy el kellene venni... (2016.03.19. 18:19) Kakaós csiga másképp
  • világevő: És még egészen másra is jó a (Meyer-)citrom! vilagevo.blog.hu/2015/01/10/a_tel_legjobb_kajaja_chil... (2015.01.11. 10:01) Meyer citromos pite
  • Rozmaringeső: Köszönöm! Küldöm a szilvalekvárosat ;) (2015.01.05. 14:06) Töltött kalácsmuffin
  • Rozmaringeső: Szia. Igen, a 2 dl-es kis joghurt kell bele; és a fagyiskanalas szaggatás jó ötlet, én is ki fogom... (2014.10.04. 13:06) Amerikai fánk
  • karlmax: Jól néz ki. Biztos finom is. Én most rákaptam újra a drazséra, a Dunakavicsra. Fiatalkorom idézi :... (2014.07.25. 10:14) Mogyoróvajas-csokis keksz

Naptár

július 2017
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

2014.07.23. 11:34 Rozmaringeső

Mogyoróvajas-csokis keksz

Címkék: csokoládé keksz mogyoróvaj édes aprósütemény

A mogyoróvaj bármikor jöhet, bármilyen mennyiségben. Legutóbb testvérem hozott nekem Skóciából, és szerettem volna valami édességet is készíteni belőle, mielőtt szépen lassan az egészet bekanalazom. Ez a keksz készült belőle. Ezzel csak az a gond, hogy komolyan abbahagyhatatlan. A lányom szerint is, aki egymás után hozta a kekszeket, hogy együnk még egyet...

P7200926.jpg

Hozzávalók: 10 dkg puha vaj, 18 dkg cukor, 1 egész tojás, 1 vaníliás cukor, 20 dkg mogyoróvaj (darabos), 20 dkg liszt, 1/2 csomag sütőpor, 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés: A vajat a cukorral, vaníliás cukorral összekeverjük, hozzáadagoljuk a mogyoróvajat, a sütőporral elkevert lisztet, majd végül beledolgozzuk az apróra vágott étcsokoládét is. A tésztából diónyi golyókat formázunk, sütőpapíros tepsibe rakosgatjuk, majd villával egyenként lenyomkodjuk, hogy szép mintája legyen. Előmelegített 180 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Figyelni kell, nehogy hirtelen megégjen! A végeredmény fémdobozban tárolható, de figyelem, gyorsan fogy!

P7200924_1.jpg

P7200931.jpg

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://rozmaringeso.blog.hu/api/trackback/id/tr106534267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

karlmax 2014.07.25. 10:14:39

Jól néz ki. Biztos finom is. Én most rákaptam újra a drazséra, a Dunakavicsra. Fiatalkorom idézi :) Plusz most lehet vele nyerni is: glurl.co/boldogiz