HTML

Rozmaringeső

"Egy igazán krémes csokitorta sokat ad sok embernek, nekem is" (Audrey Hepburn) Szeretek sütni, főzni, és persze nagyokat enni. Az utóbbival a kis családomban mindenki így van, így míg ők boldogan falatoznak, én bezsebelhetem az elismeréseket. Kedvelem a hagyományos ízeket, szeretek régi recepteket kipróbálni, de új ízekkel is szívesen kísérletezek.

Friss topikok

  • Rozmaringeső: @Nanenáné: Ízlések és pofonok. Lehet sokaknak ez a véleménye, de nem biztos, hogy el kellene venni... (2016.03.19. 18:19) Kakaós csiga másképp
  • világevő: És még egészen másra is jó a (Meyer-)citrom! vilagevo.blog.hu/2015/01/10/a_tel_legjobb_kajaja_chil... (2015.01.11. 10:01) Meyer citromos pite
  • Rozmaringeső: Köszönöm! Küldöm a szilvalekvárosat ;) (2015.01.05. 14:06) Töltött kalácsmuffin
  • Rozmaringeső: Szia. Igen, a 2 dl-es kis joghurt kell bele; és a fagyiskanalas szaggatás jó ötlet, én is ki fogom... (2014.10.04. 13:06) Amerikai fánk
  • karlmax: Jól néz ki. Biztos finom is. Én most rákaptam újra a drazséra, a Dunakavicsra. Fiatalkorom idézi :... (2014.07.25. 10:14) Mogyoróvajas-csokis keksz

Naptár

november 2017
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

2014.08.06. 11:49 Rozmaringeső

Csokis grízes kalács

Címkék: csokoládé kalács kelt tészta gríz

A sok fülledt, nyári meleg nap után jött egy esősebb nap. Végre, jól jött egy kis felüdülés. Én pedig gyorsan be is kapcsoltam a sütőmet, és készítettem vacsorára egy kalácsot. Egy jól bevált alap kalácstészta, ezúttal csokis grízes töltelékkel. Külsőleg nem lett díjnyertes, de az íze... Kárpótol mindenért!

009.JPG

Hozzávalók:

Tészta: 60 dkg liszt, 5 dkg olvasztott margarin, 4 dl tej, 4 dkg élesztő, 2 evőkanál cukor, 2 teáskanál só.

Töltelék: 6 dl tej, 5 evőkanál búzadara, 10 dkg étcsokoládé, 2-3 evőkanál cukor (ízlés szerint).

Elkészítés: Az élesztőt a langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk. Közben egy nagy tálba tesszük a lisztet, sót, cukrot, összekeverjük. Hozzáadjuk az élesztős tejet, elkezdjük dagasztani, majd mikor összeállt, beledolgozzuk az olvasztott margarint is. A tésztát addig dagasztjuk, amíg fényes, sima felületű nem lesz. Ekkor konyharuhával letakarjuk, szobahőmérsékleten 30-40 perc alatt duplájára kelesztjük.

Közben elkészítjük a tölteléket. Ehhez a 6 dl tejben megfőzzük a búzadarát. Amikor kész, még forrón belekeverjük a csokoládét és a cukrot, majd félretesszük hűlni.

A megkelt tésztát 6 részre osztjuk, majd egyenként 15x30 cm-es téglalapokká nyújtjuk. Csíkban a közepére halmozzuk a tölteléket, feltekerjük. Amikor mind a hattal készen vagyunk, hármas fonással két kalácsot készítünk. Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé rakjuk őket, 15 percet pihentetjük, majd egy egész tojással megkenjük őket. Előmelegített 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.

012.JPG

013.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://rozmaringeso.blog.hu/api/trackback/id/tr716575433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.