Nem is értem, miért nem szerepelt még ez a recept a blogon, hiszen sokszor készítem. Nagyon hamar készen van, és nagyon-nagyon finom. Bármikor bármennyit meg tudnék belőle enni, csak hát a kalóriatartalma... Mindegy, időnként lehet, sőt kell is bűnözni.
Hozzávalók:
25 dkg mascarpone, 2,5 dl tejszín, 2 evőkanál cukor, 1-2 dl főzött kávé, 2 kisebb csomag babapiskóta
Elkészítés:
A hűtőből kivett, még hideg tejszínt a cukorral kemény habbá verjük. Mikor kész, óvatosan hozzákeverjük a mascarponét, majd habverővel alaposan beledolgozzuk. Ezzel a krémmel el is készültünk, jöhet az összeállítás.
Magunk mellé készítünk egy üvegtálat, a babapiskótákat, a krémet, és a kávét. A babapiskótákat egyesével belemártjuk a kávéba, majd egymás mellé rakosgatjuk a tál aljára. Kanalazunk rá a krémből, annyit, hogy mindenhol befedje a piskótát. A krémre jöhet egy újabb adag kávés babapiskóta, majd újabb krém. Nekem három sor babapiskóta lett. A tetejére tejszínes krém kerül, minél több, annál jobb, jól takarja el a piskótát. Beszórjuk kakaóporral (NEM édessel), majd folpackkal letakarva 2 órára hűtőbe tesszük, hogy a piskóta átpuhuljon a kávétól és összeérjenek az ízek.