HTML

Rozmaringeső

"Egy igazán krémes csokitorta sokat ad sok embernek, nekem is" (Audrey Hepburn) Szeretek sütni, főzni, és persze nagyokat enni. Az utóbbival a kis családomban mindenki így van, így míg ők boldogan falatoznak, én bezsebelhetem az elismeréseket. Kedvelem a hagyományos ízeket, szeretek régi recepteket kipróbálni, de új ízekkel is szívesen kísérletezek.

Friss topikok

  • Rozmaringeső: @Nanenáné: Ízlések és pofonok. Lehet sokaknak ez a véleménye, de nem biztos, hogy el kellene venni... (2016.03.19. 18:19) Kakaós csiga másképp
  • világevő: És még egészen másra is jó a (Meyer-)citrom! vilagevo.blog.hu/2015/01/10/a_tel_legjobb_kajaja_chil... (2015.01.11. 10:01) Meyer citromos pite
  • Rozmaringeső: Köszönöm! Küldöm a szilvalekvárosat ;) (2015.01.05. 14:06) Töltött kalácsmuffin
  • Rozmaringeső: Szia. Igen, a 2 dl-es kis joghurt kell bele; és a fagyiskanalas szaggatás jó ötlet, én is ki fogom... (2014.10.04. 13:06) Amerikai fánk
  • karlmax: Jól néz ki. Biztos finom is. Én most rákaptam újra a drazséra, a Dunakavicsra. Fiatalkorom idézi :... (2014.07.25. 10:14) Mogyoróvajas-csokis keksz

Naptár

november 2017
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

2014.08.12. 11:36 Rozmaringeső

Rebarbarás meggyes morzsás pite

Címkék: meggy pite rebarbara

Ez egy igazi, finom nyári sütemény könnyű, ropogós tésztával, sok-sok gyümölccsel. Az alaprecept Anyukám receptje, ő általában szilvalekvárral töltve készíti, én a gyümölcsös verziókat jobban szeretem. A rebarbara amúgy is nagy kedvencem, meggyel, eperrel párosítva pedig telitalálat. Plusz még egy kis vaníliafagyi, és jobb nyári desszert nem is kell.

024.JPG

Hozzávalók:

Tészta: 40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 25 dkg cukor, csipet só.

Töltelék: 5-6 nagyobb szál rebarbara, kb egy bögre magozott meggy (befőtt is lehet), ízlés szerint egy evőkanál barnacukor.

Elkészítés: A margarint alaposan elmorzsoljuk a cukorral, sóval és a liszttel. A morzsa felét belekanalazzuk egy piteformába (az enyém 26 cm-es). A rebarbarát megtisztítjuk, 1 cm-es darabokra vágjuk, rárakosgatjuk a tésztára. A meggyet szintén a tésztára rakjuk, majd a gyümölcsöket megszórjuk egy evőkanál barnacukorral. A maradék morzsát rákanalazzuk a gyümölcsre, hogy mindenhol befedje, majd előmelegített 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Én meg szoktam kopogtatni az ujjammal, hogy elég ropogós-e a tészta. hagyjuk kihűlni, majd szeletelhetjük.

023.JPG

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://rozmaringeso.blog.hu/api/trackback/id/tr696597409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.