Szerettem volna valami mákos sütit sütni. Viszont ebben a szép őszi időben azt is szerettem volna, ha hamar készen van, hogy tudjunk egy nagyot sétálni. Ezért esett a választásom erre a sütire, amibe végre nem darált, hanem egész mák kell. Ráadásul a mérleget sem kell elővennünk, elég egy kedvenc 2,5 dl-es bögre, amiben kimérjük a hozzávalókat. A végeredmény egy finom, puha mákos sütemény, aminek az édességét jól ellensúlyozza a tésztájába dobált meggy savanykás íze. Extra tippként pedig, ha nem fogyna el a sütemény, főzzünk egy vaníliás pudingot, és tálkába rétegezzük az összedarabolt mákos sütit a pudinggal. Úgy is isteni lesz!
Hozzávalók: 2 bögre liszt, 1 csomag sütőpor, 1 bögre darálatlan mák, 1 bögre cukor, 1 bögre olaj, 1 bögre tej, 3 egész tojás, 1 üveg magozott meggy lecsepegtetve, csipet só, tetejére porcukor
Elkészítés: Egy nagyobb tálba kimérjük a lisztet, a mákot, hozzáadjuk a sütőport és a csipet sót. Egy másik tálban habosra keverjük a tojásokat, a cukorral, majd hozzáadagoljuk az olajat. Ezt a tojásos keveréket a liszteshez adjuk, a kettőt simára keverjük. A végén óvatosan a tésztába forgatjuk a lecsepegtetett meggyet is. Sütőpapírral kibélelünk egy 20X30 cm-es tepsit, a tésztát beleöntjük. Előmelegített 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha szép aranybarna a teteje, és ha a hústűt beleszúrjuk, nem ragad rá a tészta. A kész süteményt porcukorral megszórjuk.