HTML

Rozmaringeső

"Egy igazán krémes csokitorta sokat ad sok embernek, nekem is" (Audrey Hepburn) Szeretek sütni, főzni, és persze nagyokat enni. Az utóbbival a kis családomban mindenki így van, így míg ők boldogan falatoznak, én bezsebelhetem az elismeréseket. Kedvelem a hagyományos ízeket, szeretek régi recepteket kipróbálni, de új ízekkel is szívesen kísérletezek.

Friss topikok

  • Rozmaringeső: @Nanenáné: Ízlések és pofonok. Lehet sokaknak ez a véleménye, de nem biztos, hogy el kellene venni... (2016.03.19. 18:19) Kakaós csiga másképp
  • világevő: És még egészen másra is jó a (Meyer-)citrom! vilagevo.blog.hu/2015/01/10/a_tel_legjobb_kajaja_chil... (2015.01.11. 10:01) Meyer citromos pite
  • Rozmaringeső: Köszönöm! Küldöm a szilvalekvárosat ;) (2015.01.05. 14:06) Töltött kalácsmuffin
  • Rozmaringeső: Szia. Igen, a 2 dl-es kis joghurt kell bele; és a fagyiskanalas szaggatás jó ötlet, én is ki fogom... (2014.10.04. 13:06) Amerikai fánk
  • karlmax: Jól néz ki. Biztos finom is. Én most rákaptam újra a drazséra, a Dunakavicsra. Fiatalkorom idézi :... (2014.07.25. 10:14) Mogyoróvajas-csokis keksz

Naptár

november 2017
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

2014.09.28. 18:45 Rozmaringeső

Bögrés meggyes-mákos

Címkék: meggy mák bögrés

Szerettem volna valami mákos sütit sütni. Viszont ebben a szép őszi időben azt is szerettem volna, ha hamar készen van, hogy tudjunk egy nagyot sétálni. Ezért esett a választásom erre a sütire, amibe végre nem darált, hanem egész mák kell. Ráadásul a mérleget sem kell elővennünk, elég egy kedvenc 2,5 dl-es bögre, amiben kimérjük a hozzávalókat. A végeredmény egy finom, puha mákos sütemény, aminek az édességét jól ellensúlyozza a tésztájába dobált meggy savanykás íze. Extra tippként pedig, ha nem fogyna el a sütemény, főzzünk egy vaníliás pudingot, és tálkába rétegezzük az összedarabolt mákos sütit a pudinggal. Úgy is isteni lesz!

092.JPG

Hozzávalók: 2 bögre liszt, 1 csomag sütőpor, 1 bögre darálatlan mák, 1 bögre cukor, 1 bögre olaj, 1 bögre tej, 3 egész tojás, 1 üveg magozott meggy lecsepegtetve, csipet só, tetejére porcukor

Elkészítés: Egy nagyobb tálba kimérjük a lisztet, a mákot, hozzáadjuk a sütőport és a csipet sót. Egy másik tálban habosra keverjük a tojásokat, a cukorral, majd hozzáadagoljuk az olajat. Ezt a tojásos keveréket a liszteshez adjuk, a kettőt simára keverjük. A végén óvatosan a tésztába forgatjuk a lecsepegtetett meggyet is. Sütőpapírral kibélelünk egy 20X30 cm-es tepsit, a tésztát beleöntjük. Előmelegített 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha szép aranybarna a teteje, és ha a hústűt beleszúrjuk, nem ragad rá a tészta. A kész süteményt porcukorral megszórjuk.

094.JPG

095.JPG

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://rozmaringeso.blog.hu/api/trackback/id/tr666739227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.