Az olajban sütés valamiért nagy mumus nekem. Viszont a fánkot nagyon szeretem, úgyhogy elkezdtünk ismerkedni. Kezdetnek egy rém egyszerű recepttel próbálkoztam, ami hamar készen van, egyszerű és ráadásul nagyon finom. És sikerült! Nem égett meg, nem szívta meg magát olajjal, pont jó. Én a felét fahéjas porcukorba, másik felét kakaós porcukorba forgattam, de lekvárral is nagyon finom.
Hozzávalók: 20 dkg liszt, 2 egész tojás, 3 evőkanál cukor, 1 pohár natúr joghurt, 1/2 csomag sütőpor.
Elkészítés: A hozzávalókat alaposan összekeverjük, és 10-15 percet pihentetjük.Ezalatt feltesszük melegedni az olajat. Ha már elég forró (ezt egy kis darabka tésztával ellenőrzöm - az olajba dobva egyből sülni kezd), kiskanállal szaggatjuk bele a tésztát. Egyszerre 6-8 darabot tudunk kényelmesen sütni, mert a sütőpor miatt növekedni fog a tészta, plusz így lesz elegendő helyük a fánkoknak megfordulni. Szép pirosra sütjük őket, majd még forrón fahéjas, illetve kakaós porcukorba forgatjuk.