Sőt, duplán túrós, mert túrókrémmel ettük. Mondtam már, hogy gofrit nagyon szeretek sütni? Ez a túrós verzió is nagyon finom. A tészta a túrótól kellemesen puha lesz, kívül pedig ropogós, ahogy kell. A túrókrém alá kenhetünk egy lehelletnyi házi baracklekvárt is, ami dob még egy picit az ízén. Abbahagyhatatlan, de nem is gond, mert frissen sütve az igazi.
Hozzávalók:
Tészta: 25 dkg túró, 2 egész tojás, 3 evőkanál cukor, 5 evőkanál liszt, 1/2 csomag sütőpor, 1 evőkanál olaj.
Krém: 25 dkg túró, 3 evőkanál tejföl, 1 csomag vaníliás cukor, 2-3 evőkanál cukor, 1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
A tésztához a túrót áttörjük. Hozzákeverjük a tojásokat, cukrot, majd beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet, végül az olajat. A tésztát gofrisütőben sütjük. Nekem egy darabhoz 2-2,5 evőkanál tészta kellett, ebből a mennyiségből kb 12-15 db gofrink lesz. Túrókrémmel, porcukorral megszórva tálaljuk, vagy ízlés szerint ki mivel szeretné :)
A túrókrémhez a hozzávalókat alaposan kikeverjük, felhasználásig hűtőben tartjuk.