Itt az ősz, eljött vele a sütőtök szezon is. A sima sült sütőtökön kívül annyi finomságot lehet belőle készíteni! Kezdetnek például legyen egy puha keksz, amiben a sütőtök mellett csupa illatos fűszer is van. Illatuk sütéskor betölti a lakást, kicsit már-már karácsonyi hangulatot varázsolva. Az elkészítése nagyon egyszerű. Pikk-pakk összekeverjük, adagoljuk, sütjük, és már lehet is élvezni az ízeket! Garantáltan annak is ízleni fog, aki amúgy nincs oda a sütőtökért.
Hozzávalók:
20 dkg sült áttört sütőtök, 10 dkg szobahőmérsékletű vaj, 18 dkg cukor, 2 egész tojás, csipet só, 1 vaníliás cukor, 30 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 1-1 teáskanál őrölt fahéj, és őrölt gyömbér.
Elkészítés:
A vajat kikavarjuk a sütőtökkel, cukorral, vaníliás cukorral, tojásokkal, csipet sóval, fűszerekkel.
A sütőport a liszthez keverjük, majd az egészet fakanállal összedolgozzuk a sütőtökös keverékkel.
Sütőpapírral bélelt tepsibe kiskanállal halmokat szaggatunk, majd 180 fokos előmelegített sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük. A kész kekszeket a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd dobozokba rakosgatjuk.