HTML

Rozmaringeső

"Egy igazán krémes csokitorta sokat ad sok embernek, nekem is" (Audrey Hepburn) Szeretek sütni, főzni, és persze nagyokat enni. Az utóbbival a kis családomban mindenki így van, így míg ők boldogan falatoznak, én bezsebelhetem az elismeréseket. Kedvelem a hagyományos ízeket, szeretek régi recepteket kipróbálni, de új ízekkel is szívesen kísérletezek.

Friss topikok

  • Rozmaringeső: @Nanenáné: Ízlések és pofonok. Lehet sokaknak ez a véleménye, de nem biztos, hogy el kellene venni... (2016.03.19. 18:19) Kakaós csiga másképp
  • világevő: És még egészen másra is jó a (Meyer-)citrom! vilagevo.blog.hu/2015/01/10/a_tel_legjobb_kajaja_chil... (2015.01.11. 10:01) Meyer citromos pite
  • Rozmaringeső: Köszönöm! Küldöm a szilvalekvárosat ;) (2015.01.05. 14:06) Töltött kalácsmuffin
  • Rozmaringeső: Szia. Igen, a 2 dl-es kis joghurt kell bele; és a fagyiskanalas szaggatás jó ötlet, én is ki fogom... (2014.10.04. 13:06) Amerikai fánk
  • karlmax: Jól néz ki. Biztos finom is. Én most rákaptam újra a drazséra, a Dunakavicsra. Fiatalkorom idézi :... (2014.07.25. 10:14) Mogyoróvajas-csokis keksz

Naptár

november 2017
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

2015.02.28. 16:24 Rozmaringeső

Mákos citromkenyér

Címkék: mák citrom kevert tészta

Amibe a citrom és mák párosa kerül, az csak jó lehet! Így van ez most is. Egy csésze forró teával kiváló délutáni nassolnivaló :)

011_2.JPG

Hozzávalók: 

23 dkg liszt, 2 evőkanál egész mák, 1 teáskanál sütőpor, 1 csipet szódabikarbóna, 1 csipet só, 22 dkg cukor, 4 egész tojás, 2 citrom reszelt héja, 1 dl frissen facsart citromlé (2-3 citromnak felel meg), 2 dl olaj, 2 evőkanál tejföl.

Elkészítés:

A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, cukrot és a sót egy tálban összekeverjük. Belereszeljük a megmosott citromok héját is.

Egy másik tálban összekeverjük a tojásokat a citromlével, olajjal, tejföllel, majd ezt a keveréket összedolgozzuk a lisztes keverékkel.

Egy püspökkenyér formát kikenünk vajjal, vagy kibéleljük sütőpapírral. A tésztát beleöntjük, majd előmelegített 175 fokos sütőben 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük (tűpróba)

Már a Facebookon is megtaláltok, keressetek bátran :)

015_4.JPG

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://rozmaringeso.blog.hu/api/trackback/id/tr897228289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.