Amibe a citrom és mák párosa kerül, az csak jó lehet! Így van ez most is. Egy csésze forró teával kiváló délutáni nassolnivaló :)
Hozzávalók:
23 dkg liszt, 2 evőkanál egész mák, 1 teáskanál sütőpor, 1 csipet szódabikarbóna, 1 csipet só, 22 dkg cukor, 4 egész tojás, 2 citrom reszelt héja, 1 dl frissen facsart citromlé (2-3 citromnak felel meg), 2 dl olaj, 2 evőkanál tejföl.
Elkészítés:
A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, cukrot és a sót egy tálban összekeverjük. Belereszeljük a megmosott citromok héját is.
Egy másik tálban összekeverjük a tojásokat a citromlével, olajjal, tejföllel, majd ezt a keveréket összedolgozzuk a lisztes keverékkel.
Egy püspökkenyér formát kikenünk vajjal, vagy kibéleljük sütőpapírral. A tésztát beleöntjük, majd előmelegített 175 fokos sütőben 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük (tűpróba)
Már a Facebookon is megtaláltok, keressetek bátran :)