Ma kekszsütögetős nap volt. Csupa egészséges alapanyagot tartalmaz, és lisztmentes. Persze, aki szeretne, tehet bele egy kis darabolt csokit is, nem fogja elrontani :)
Hozzávalók:
10 dkg apró szemű zabpehely, 10 dkg búzakorpa, 1 nagyobb alma reszelve, 10 dkg puha vaj, 2 egész tojás, 3 evőkanál barnacukor, 1/2 csomag sütőpor, 1 kiskanál fahéj, 1 marék mazsola, 1 csipet só.
Elkészítés:
Egy tálba szórjuk a zabpelyhet, búzakorpát, cukrot, sütőport, fahéjat és a sót. Összekeverjük őket.
Megmossuk, hámozzuk és a keverékhez reszeljük az almát, beleszórjuk a mazsolát.
Hozzákeverjük a tojásokat, majd a puha vajat is beledolgozzuk. Lehet kézzel is, de fakanállal is próbálkozhatunk, ha túl lágy, ragacsos lenne a tészta.
Ha jól összedolgoztuk, egy kanál és a kezünk segítségével kis gombócokat formázunk belőle, amiket sütőpapíros tepsibe rakosgatunk, és egy villa segítségével lelapogatunk.
180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Már a Facebookon is megtaláltok!