Számomra a tavasz egyik egyértelmű jele a medvehagyma megjelenése. Előbújt a kertünkben, ellepte a piacokat, ezzel együtt pedig a konyhánk állandó vendége is. Idén az első adag ebbe a kekszbe került. Omlós, nagyon sajtos, medvehagymás... Ha nem vigyázunk, pillanatok alatt elfogy.
Hozzávalók:
25 dkg reszelt sajt, 25 dkg liszt, 25 dkg hideg vaj, 3 evőkanál hideg víz, 1 kisebb csokor medvehagyma, só, őrölt bors.
Elkészítés:
A sajtot, lisztet, vajat, sót, borsot egy tálban gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
A medvehagymát alaposan megmossuk, felaprítjuk, majd beledolgozzuk a tésztába.
A tésztát lisztezett deszkán körülbelül 5 cm vastagságú hengerré formázzuk. A hengerből 8-10 mm vastagságú szeleteket vágunk.
A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, majd előmelegített 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Már a Facebookon is megtaláltok!