A répatorta alternatívája, mert a gyerekek jobban szeretik a muffint. Legalábbis az enyémek mindenképpen :) Egyszerű elkészíteni, az almától, répától, diótól nagyon egészséges, finom fahéjas, és gyorsan fogy. És nem utolsósorban a tésztája tényleg süthető tortaformában, vagy akár püspökkenyér formában is, mikor melyikhez van kedvünk.
Hozzávalók:
4 kisebb répa, 1 alma, 15 dkg cukor, 17,5 dkg liszt, 1,5 kiskanál sütőpor, 1/2 kiskanál szódabikarbóna, 2 egész tojás, 1 csipet só, 140 ml olaj, 1 kiskanál őrölt fahéj, 1 marék dió felaprítva.
Elkészítés:
A répát, almát megtisztítjuk és egy tálba reszeljük.
Hozzáadjuk a cukrot, tojásokat, fahéjat, olajat, majd alaposan elkeverjük.
Egy másik tálba szórjuk a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót, majd összekeverjük.
A lisztes keveréket óvatosan beleforgatjuk a tojásos keverékbe, összedolgozzuk őket.
A legvégén hozzákeverjük a felaprított diót is.
A muffin tepsi mélyedéseibe kapszlikat rakunk, vagy alaposan kivajazzuk, majd belekanalazzuk a tésztát.
Előmelegített 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Tűpróba!
A kész kihűlt muffinokat díszíthetjük vaníliás cukorral elkevert mascarponéval.
Már a Facebookon is megtaláltok :)