HTML

Rozmaringeső

"Egy igazán krémes csokitorta sokat ad sok embernek, nekem is" (Audrey Hepburn) Szeretek sütni, főzni, és persze nagyokat enni. Az utóbbival a kis családomban mindenki így van, így míg ők boldogan falatoznak, én bezsebelhetem az elismeréseket. Kedvelem a hagyományos ízeket, szeretek régi recepteket kipróbálni, de új ízekkel is szívesen kísérletezek.

Friss topikok

  • Rozmaringeső: @Nanenáné: Ízlések és pofonok. Lehet sokaknak ez a véleménye, de nem biztos, hogy el kellene venni... (2016.03.19. 18:19) Kakaós csiga másképp
  • világevő: És még egészen másra is jó a (Meyer-)citrom! vilagevo.blog.hu/2015/01/10/a_tel_legjobb_kajaja_chil... (2015.01.11. 10:01) Meyer citromos pite
  • Rozmaringeső: Köszönöm! Küldöm a szilvalekvárosat ;) (2015.01.05. 14:06) Töltött kalácsmuffin
  • Rozmaringeső: Szia. Igen, a 2 dl-es kis joghurt kell bele; és a fagyiskanalas szaggatás jó ötlet, én is ki fogom... (2014.10.04. 13:06) Amerikai fánk
  • karlmax: Jól néz ki. Biztos finom is. Én most rákaptam újra a drazséra, a Dunakavicsra. Fiatalkorom idézi :... (2014.07.25. 10:14) Mogyoróvajas-csokis keksz

Naptár

november 2017
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

2015.06.28. 17:11 Rozmaringeső

Cheesecake brownie

Címkék: csokoládé krémsajt kevert tészta

Hogyan lesz két nagy kedvencből egy új kedvenc? :) Végy egy kis browniet, végy egy kis sajttortát, egy kis varázslat, és kész is. A lényeg persze a varázslatban van, de nem nagy ördöngösség. Régóta szemeztem a recepttel, úton-útfélen felbukkant, hívogatott, és idáig tudtam ellenállni. Finomabb, mint gondoltam, tömény csokiíz a lágy krémsajttal... Rögtön el is fogyott. Én pedig már a következő adagon gondolkozok.

055_2.JPG

Hozzávalók:

Brownie: 20 dkg étcsokoládé, 20 dkg vaj, 15 dkg cukor, 10 dkg liszt, 4 egész tojás.

Krémsajtos réteg: 30 dkg krémsajt, 2 egész tojás, 10 dkg cukor, 1 csapott evőkanál liszt.

Elkészítés:

Az étcsokit beletördeljük egy tálba, hozzádaraboljuk a vajat, majd mikróban vagy gőz felett összeolvasztjuk.

Az olvasztott keverékhez hozzáadjuk a cukrot, lisztet, simára keverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat.

A csokis masszát egy 20X30-as sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.

A krémsajtot kimérjük egy tálba. Hozzáadjuk a cukrot, lisztet, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Ezt a masszát lassan ráöntjük a csokis tésztára, és villával szépen megmárványozzuk.

Előmelegített 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a tészta éppen elkezd kicsit barnulni. Ilyenkor kívül majdnem ropogós, belül egész picit krémes. Ha kihűlt, szeleteljük. Vigyázat, gyorsan fogy! :)

Már a Facebookon is megtaláltok! :)

062.JPG

057.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://rozmaringeso.blog.hu/api/trackback/id/tr227580600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.