Ezelőtt még csak nem is hallottam a chia magról, aztán egyszer láttam egy képet, amin olyan jól nézett ki ez a desszert az apró magokkal. No, mondom, nekem ez kell! De honnan szerezzünk chia magot? Emlékszek, hónapokig vizslattam a szupermarketek bio-részlegét, jártam kisebb-nagyobb bioboltokban, sehol nem találtam a kis magocskákat. Aztán egyszer pont a szeretett városkánk piacán bukkantam rá. Több receptet megnéztem, majd kialakítottam egy saját verziót, nekünk ez vált be. Természetesen a gyümölcsöket ízlés szerint lehet variálni, mehet bele összetört banán, áfonya, apróra vágott barack, meggy, bármi, amit szeretünk. Bár a magnak kissé borsos ára van, de egy próbát mindenképpen megér :)
Hozzávalók 4 adaghoz:
4 evőkanál chia mag, 5 dl tej, 2-3 evőkanál méz, gyümölcs (ez esetben banán és aszalt vörösáfonya)
Elkészítés:
A magokat egy tálba szórjuk. A tejet kimérjük, belekeverjük a mézet (ha kell, kicsit langyosítsuk), majd ráöntjük a magokra. Összekeverjük, majd a végén beleszórjuk a gyümölcsöt, azzal is keverünk rajta. Lefedve hűtőbe rakjuk 4-5 órára, de legjobb, ha egy éjszakára ott hagyjuk. A piciny magok magukba szívják a nedvességet, ettől kocsonyás állagúak lesznek, és a végén tényleg puding sűrűségű lesz a desszertünk. Szétosztjuk, és a tetejét is lehet dísziteni friss gyümölccsel.
Már a Facebookon is megtaláltok, keressetek bátran :)