HTML

Rozmaringeső

"Egy igazán krémes csokitorta sokat ad sok embernek, nekem is" (Audrey Hepburn) Szeretek sütni, főzni, és persze nagyokat enni. Az utóbbival a kis családomban mindenki így van, így míg ők boldogan falatoznak, én bezsebelhetem az elismeréseket. Kedvelem a hagyományos ízeket, szeretek régi recepteket kipróbálni, de új ízekkel is szívesen kísérletezek.

Friss topikok

  • Rozmaringeső: @Nanenáné: Ízlések és pofonok. Lehet sokaknak ez a véleménye, de nem biztos, hogy el kellene venni... (2016.03.19. 18:19) Kakaós csiga másképp
  • világevő: És még egészen másra is jó a (Meyer-)citrom! vilagevo.blog.hu/2015/01/10/a_tel_legjobb_kajaja_chil... (2015.01.11. 10:01) Meyer citromos pite
  • Rozmaringeső: Köszönöm! Küldöm a szilvalekvárosat ;) (2015.01.05. 14:06) Töltött kalácsmuffin
  • Rozmaringeső: Szia. Igen, a 2 dl-es kis joghurt kell bele; és a fagyiskanalas szaggatás jó ötlet, én is ki fogom... (2014.10.04. 13:06) Amerikai fánk
  • karlmax: Jól néz ki. Biztos finom is. Én most rákaptam újra a drazséra, a Dunakavicsra. Fiatalkorom idézi :... (2014.07.25. 10:14) Mogyoróvajas-csokis keksz

Naptár

augusztus 2017
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

2015.10.11. 16:54 Rozmaringeső

Gyors almás fahéjas táska

Címkék: alma fahéj péksütemény leveles tészta gyors édesség

A délutáni sütögetés kikapcsol. Van, hogy nehezen veszem rá magam, de ha belefogok, már az elején rájövök, hogy teljesen jó feltöltődés egy nehéz nap után. Segítenek a csajaim is, végre együtt vagyunk, szóval tökéletes. Viszont vannak napok, mikor annyira fáradt vagyok, hogy csak a mindennapi kenyér megsütésére van energiám, másra nem nagyon, helyesebben nagyon nem :) Ez a nap is egy ilyen volt, viszont az édesség kellett. Egy teljesen más okból kiolvasztott leveles tészta árválkodott a hűtőnkben, és ez lett belőle. Kikapcsolódásnak így is jó volt, a csajok ebben is tudtak segíteni, és finom is lett :)

053_2.JPG

057_1.JPG

Hozzávalók (8 db-hoz): 1 csomag (500 g) leveles tészta, 3 közepes alma, 1 teáskanál fahéj, 2-3 teáskanál barna cukor, 1 egész tojás a kenéshez.

Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, és kis kockákra vágjuk. Megszórjuk a fahéjjal, barna cukorral, és összekeverjük.

A leveles tésztát lisztezett deszkán 3-5 mm vékonyra kinyújtjuk, majd 8 egyenlő téglalapra vágjuk.

A téglalapok egyik felére 1-1 evőkanálnyi almát halmozzuk, a másik oldalon három vízszintes csíkot vágunk egymás alá (ez lesz majd a teteje). A tojást felverjük, majd egy kenőecsettel körbekenjük a tésztánkat az almás oldalon, és a bevágott oldalon is - a tojás tartja majd össze süléskor. Ha megvagyunk, a bevágott felet ráhajtjuk az almás részre, és villával összenyomkodjuk. Ez szintén segít, hogy sülés közben ne jöjjön szét, és nem utolsósorban szép is.

Az így elkészített almás táskákat sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, tetejüket is lekenjük a tojással, majd előmelegített 180 fokos sütőben 20 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

Porcukorral megszórva langyosan tálaljuk.

061.JPG

A Facebookon is megtaláltok, keressetek bátran :)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://rozmaringeso.blog.hu/api/trackback/id/tr147957470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.