HTML

Rozmaringeső

"Egy igazán krémes csokitorta sokat ad sok embernek, nekem is" (Audrey Hepburn) Szeretek sütni, főzni, és persze nagyokat enni. Az utóbbival a kis családomban mindenki így van, így míg ők boldogan falatoznak, én bezsebelhetem az elismeréseket. Kedvelem a hagyományos ízeket, szeretek régi recepteket kipróbálni, de új ízekkel is szívesen kísérletezek.

Friss topikok

  • Rozmaringeső: @Nanenáné: Ízlések és pofonok. Lehet sokaknak ez a véleménye, de nem biztos, hogy el kellene venni... (2016.03.19. 18:19) Kakaós csiga másképp
  • világevő: És még egészen másra is jó a (Meyer-)citrom! vilagevo.blog.hu/2015/01/10/a_tel_legjobb_kajaja_chil... (2015.01.11. 10:01) Meyer citromos pite
  • Rozmaringeső: Köszönöm! Küldöm a szilvalekvárosat ;) (2015.01.05. 14:06) Töltött kalácsmuffin
  • Rozmaringeső: Szia. Igen, a 2 dl-es kis joghurt kell bele; és a fagyiskanalas szaggatás jó ötlet, én is ki fogom... (2014.10.04. 13:06) Amerikai fánk
  • karlmax: Jól néz ki. Biztos finom is. Én most rákaptam újra a drazséra, a Dunakavicsra. Fiatalkorom idézi :... (2014.07.25. 10:14) Mogyoróvajas-csokis keksz

Naptár

augusztus 2017
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

2016.01.17. 17:40 Rozmaringeső

Meyer citromos keksz

Szeretem, ha a hideg téli délutánok sütéssel telnek. A gyerekek lelkesen segítenek, a konyhában finom illatok terjengenek, a végeredményt pedig jóízűen együtt fogyasztjuk el. Ma kekszet sütöttünk, mert abból sosem elég. Ezek a kekszek a kukoricaliszttől kicsit ropogósak, a belereszelt citromhéjtól kellemes aromájúak. Egynél tuti nem tudunk megállni!

p1103901.JPG

Hozzávalók: 24 dkg liszt, 1 evőkanál kukoricaliszt, 1,5 teáskanál sütőpor, csipet só, 2 Meyer citrom reszelt héja, 13 dkg cukor, 7 dkg barnacukor, 11 dkg vaj, 2 evőkanál citromlé, 1 egész tojás, porcukor a szóráshoz

Elkészítés:

A kétfajta lisztet, sütőport, csipet sót egy tálban összekeverjük.

A kétfajta cukrot habosra keverjük a vajjal, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a citromok levét, az egész tojást, majd az egészet összekeverjük.

A lisztes keveréket összedolgozzuk a cukros, citromos résszel. Alufóliába csomagolva 1 órán át hűtőben pihentetjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe kis golyókat formázunk a tésztából.

Előmelegített 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Még forrón meghintjük porcukorral. Egy csésze citromos teával egyszerűen tökéletes.

A Facebookon is várlak Benneteket :)

p1103892.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://rozmaringeso.blog.hu/api/trackback/id/tr198280756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.