Ha gyorsan szeretnénk valami finomságot, ez a recept egy tuti befutó. A kakaós csigát mindenki szereti, ez pedig kelesztés, dagasztás, minden macera nélküli. A tésztájába túró kerül, amitől belül finom puha lesz, kívül pedig ropogós. Egyszerre több adagot is begyúrhatunk, kiadagolva mélyhűtőben fagyasztható, majd ha csigát szeretnénk enni, csak elővesszük, felolvasztjuk, töltjük, sütjük.
Hozzávalók:
Tészta: 50 dkg liszt, 50 dkg túró, 1 dl tej, 10 evőkanál olaj, 20 dkg cukor, 1 csomag sütőpor, 1 csipet só.
Töltelék: 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 5 evőkanál cukor, 1 dl olaj
Elkészítés:
Egy tálba mérjük a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, csipet sót, összekeverjük.
Hozzáadjuk a túrót, cukrot, beleöntjük a tejet, az olajat, majd az egészet jó alaposan összegyúrjuk.
Ha kész, lisztezett deszkán fél cm vékony téglalappá kinyújtjuk, megkenjük az olajjal, majd rászórjuk a kakaós cukrot. Szorosan feltekerjük, éles késsel 1 cm vastag szeleteket vágunk a tésztából.
A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, majd előmelegített 180 fokos sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Még melegen megszórjuk porcukorral. A benne lévő túró miatt sokáig eltartható, nem szárad ki.
A Facebookon is megtaláltok, gyertek!