HTML

Rozmaringeső

"Egy igazán krémes csokitorta sokat ad sok embernek, nekem is" (Audrey Hepburn) Szeretek sütni, főzni, és persze nagyokat enni. Az utóbbival a kis családomban mindenki így van, így míg ők boldogan falatoznak, én bezsebelhetem az elismeréseket. Kedvelem a hagyományos ízeket, szeretek régi recepteket kipróbálni, de új ízekkel is szívesen kísérletezek.

Friss topikok

  • Rozmaringeső: @Nanenáné: Ízlések és pofonok. Lehet sokaknak ez a véleménye, de nem biztos, hogy el kellene venni... (2016.03.19. 18:19) Kakaós csiga másképp
  • világevő: És még egészen másra is jó a (Meyer-)citrom! vilagevo.blog.hu/2015/01/10/a_tel_legjobb_kajaja_chil... (2015.01.11. 10:01) Meyer citromos pite
  • Rozmaringeső: Köszönöm! Küldöm a szilvalekvárosat ;) (2015.01.05. 14:06) Töltött kalácsmuffin
  • Rozmaringeső: Szia. Igen, a 2 dl-es kis joghurt kell bele; és a fagyiskanalas szaggatás jó ötlet, én is ki fogom... (2014.10.04. 13:06) Amerikai fánk
  • karlmax: Jól néz ki. Biztos finom is. Én most rákaptam újra a drazséra, a Dunakavicsra. Fiatalkorom idézi :... (2014.07.25. 10:14) Mogyoróvajas-csokis keksz

Naptár

október 2017
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

2016.03.15. 13:23 Rozmaringeső

Kakaós csiga másképp

Címkék: csiga túró kakaó péksütemény

Ha gyorsan szeretnénk valami finomságot, ez a recept egy tuti befutó. A kakaós csigát mindenki szereti, ez pedig kelesztés, dagasztás, minden macera nélküli. A tésztájába túró kerül, amitől belül finom puha lesz, kívül pedig ropogós. Egyszerre több adagot is begyúrhatunk, kiadagolva mélyhűtőben fagyasztható, majd ha csigát szeretnénk enni, csak elővesszük, felolvasztjuk, töltjük, sütjük.

p2113935.JPG

Hozzávalók:

Tészta: 50 dkg liszt, 50 dkg túró, 1 dl tej, 10 evőkanál olaj, 20 dkg cukor, 1 csomag sütőpor, 1 csipet só.

Töltelék: 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 5 evőkanál cukor, 1 dl olaj

Elkészítés:

Egy tálba mérjük a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, csipet sót, összekeverjük.

Hozzáadjuk a túrót, cukrot, beleöntjük a tejet, az olajat, majd az egészet jó alaposan összegyúrjuk.

Ha kész, lisztezett deszkán fél cm vékony téglalappá kinyújtjuk, megkenjük az olajjal, majd rászórjuk a kakaós cukrot. Szorosan feltekerjük, éles késsel 1 cm vastag szeleteket vágunk a tésztából.

A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, majd előmelegített 180 fokos sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Még melegen megszórjuk porcukorral. A benne lévő túró miatt sokáig eltartható, nem szárad ki.

p2113944.JPG 

A Facebookon is megtaláltok, gyertek!

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://rozmaringeso.blog.hu/api/trackback/id/tr598280754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

KitKati 2016.03.17. 10:00:41

Túróval? Ez érdekes. Kipróbálom :)

Nanenáné 2016.03.17. 12:15:14

Maradjunk annyiban, hogy egy kakaós csigán semmi, még egy kis túró sem segít! A menzakaja az menzakaja. Lehet nosztalgiázni, de élvezni nem.

Rozmaringeső · http://rozmaringeso.blog.hu/ 2016.03.19. 18:19:46

@Nanenáné: Ízlések és pofonok. Lehet sokaknak ez a véleménye, de nem biztos, hogy el kellene venni tőle azok kedvét, akik viszont kifejezetten szeretik a kakaós csigát :) De örülök, hogy a "nem szeretem a kakaós csigát" vélemény ellenére is megnézte a receptet :)