HTML

Rozmaringeső

"Egy igazán krémes csokitorta sokat ad sok embernek, nekem is" (Audrey Hepburn) Szeretek sütni, főzni, és persze nagyokat enni. Az utóbbival a kis családomban mindenki így van, így míg ők boldogan falatoznak, én bezsebelhetem az elismeréseket. Kedvelem a hagyományos ízeket, szeretek régi recepteket kipróbálni, de új ízekkel is szívesen kísérletezek.

Friss topikok

  • Rozmaringeső: @Nanenáné: Ízlések és pofonok. Lehet sokaknak ez a véleménye, de nem biztos, hogy el kellene venni... (2016.03.19. 18:19) Kakaós csiga másképp
  • világevő: És még egészen másra is jó a (Meyer-)citrom! vilagevo.blog.hu/2015/01/10/a_tel_legjobb_kajaja_chil... (2015.01.11. 10:01) Meyer citromos pite
  • Rozmaringeső: Köszönöm! Küldöm a szilvalekvárosat ;) (2015.01.05. 14:06) Töltött kalácsmuffin
  • Rozmaringeső: Szia. Igen, a 2 dl-es kis joghurt kell bele; és a fagyiskanalas szaggatás jó ötlet, én is ki fogom... (2014.10.04. 13:06) Amerikai fánk
  • karlmax: Jól néz ki. Biztos finom is. Én most rákaptam újra a drazséra, a Dunakavicsra. Fiatalkorom idézi :... (2014.07.25. 10:14) Mogyoróvajas-csokis keksz

Naptár

október 2017
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

2016.05.15. 16:08 Rozmaringeső

Szilvalekváros csiga

Címkék: krumpli csiga szilvalekvár édes aprósütemény

Ismét egy csigát hoztam, egyszerűen nem lehet megunni. Most elszakadtam az egyébként csudafinom kakaós és fahéjas csiga vonaltól, és a lekvárokat vettem célba. A szilvalekvár most egyébként is nagy sláger nálunk, úgyhogy nem volt kérdés, mi lesz a töltelék. A tészta most egy krumplis alapú tészta, ami új karaktert ad az egésznek. A töltelék fahéjjal és mazsolával van gazdagítva. Nekünk bejött, próbáljátok ki :)

 p1014048.JPG

Hozzávalók:

Tészta: 30 dkg főtt, áttört krumpli, 5 dkg vaj, 1 egész tojás, 8 dkg liszt, 8 dkg búzadara, 4 dkg cukor

Töltelék: 1 üveg házi szilvalekvár, mazsola, fahéj.

Elkészítés:

A krumplit meghámozva, felkockázva puhára főzzük, összetörjük, majd egy tálban hagyjuk kihűlni.

Ha kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, búzadarát, cukrot, majd összedolgozzuk a szobahőmérsékletű vajjal, valamint az egész tojással. Fél órát pihentetjük.

A tésztát lisztezett deszkán kb fél cm vékonyra nyújtjuk. Megkenjük a szilvalekvárral, fahéjjal meghintjük, majd rászórjuk a mazsolát is. Próbáljuk minél szorosabban feltekerni, majd ujjnyi szeletekre vágjuk.

A csigákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, majd 180 fokos előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

Keressetek a Facebookon is :)

p1014056.JPG

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://rozmaringeso.blog.hu/api/trackback/id/tr668718468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.