HTML

Rozmaringeső

"Egy igazán krémes csokitorta sokat ad sok embernek, nekem is" (Audrey Hepburn) Szeretek sütni, főzni, és persze nagyokat enni. Az utóbbival a kis családomban mindenki így van, így míg ők boldogan falatoznak, én bezsebelhetem az elismeréseket. Kedvelem a hagyományos ízeket, szeretek régi recepteket kipróbálni, de új ízekkel is szívesen kísérletezek.

Friss topikok

  • Rozmaringeső: @Nanenáné: Ízlések és pofonok. Lehet sokaknak ez a véleménye, de nem biztos, hogy el kellene venni... (2016.03.19. 18:19) Kakaós csiga másképp
  • világevő: És még egészen másra is jó a (Meyer-)citrom! vilagevo.blog.hu/2015/01/10/a_tel_legjobb_kajaja_chil... (2015.01.11. 10:01) Meyer citromos pite
  • Rozmaringeső: Köszönöm! Küldöm a szilvalekvárosat ;) (2015.01.05. 14:06) Töltött kalácsmuffin
  • Rozmaringeső: Szia. Igen, a 2 dl-es kis joghurt kell bele; és a fagyiskanalas szaggatás jó ötlet, én is ki fogom... (2014.10.04. 13:06) Amerikai fánk
  • karlmax: Jól néz ki. Biztos finom is. Én most rákaptam újra a drazséra, a Dunakavicsra. Fiatalkorom idézi :... (2014.07.25. 10:14) Mogyoróvajas-csokis keksz

Naptár

október 2017
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

2016.05.16. 13:22 Rozmaringeső

Csíkos kalács

Címkék: kalács kakaó kelt tészta

Na, ezzel lenyűgözhetjük a családot! Nem kell megijedni, egyáltalán nem olyan bonyolult, mint amilyennek tűnik :) Finom vaníliás, kakaós foszlós kalács reggelire egy pohár tejeskávé vagy kakaó mellé - tökéletes indítása a napnak.

p3203973.JPG

Hozzávalók (2 rúdhoz):

60 dkg liszt, 3 dl tej, 2,5 dkg élesztő, 3 evőkanál cukor, csipet só, 2 evőkanál vaj, 1 egész tojás, 3 evőkanál kakaópor, a kenéshez 1 tojássárgája. 

Elkészítés:

 A langyos tejben 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt.

A lisztet egy tálba öntjük, hozzákeverjük a maradék 2 evőkanál cukrot, csipet sót, beleöntjük a tejes élesztőt, majd elkezdjük összedolgozni. Ha nagyjából összeállt, hozzáütjük a tojást, majd a legvégén a vajat is beledolgozzuk. Ha készen vagyunk, a tésztát kétfelé szedjük, az egyik feléhez hozzágyúrjuk a kakaóport.

A két tésztát letakarva duplájára kelesztjük.

Ha megkeltek, mindkettőt megfelezzük, így lesz két sima, és két kakaós tésztánk.

Következik az összeállítás. Ujjnyi vastagságúra téglalappá kinyújtunk egy sima tésztadarabot, ráteszünk egy ugyanolyan nagyságúra kinyújtott kakaós lapot, majd szorosan feltekerjük. Ezt megcsináljuk a másik adag tésztával is.

A két rudat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, majd ismét kelesztjük 20-30 percet.

Ha megkeltek, a tetejüket megkenjük a tojássárgájával, és előmelegített 180-200 fokos sütőben 25-30 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

A Facebookon is megtaláltok, keressetek bátran :)

p3203978.JPG

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://rozmaringeso.blog.hu/api/trackback/id/tr838721312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.