Az időjárás végre megengedte, hogy beszabaduljak a konyhába sütni. Gyorsan szerettem volna valami finomat, és erre a meggyes sütire esett a választásom. Méricskélni nem kell, mert bögrés, a legnagyobb munka benne a meggy kimagozása. Ha ennél is egyszerűbben szeretnénk megoldani az 'úgyennékvalamisütit' kérdést, lehet magozott meggybefőttet is használni :)
Hozzávalók (2,5 dl-s bögrével mérve):
2 bögre liszt, 1 bögre cukor, 1 egész tojás, 1 csomag sütőpor, 1 bögre tej, 0,5 bögre olaj, ízlés szerint őrölt fahéj, 30-40 dkg magozott meggy
Elkészítés:
Egy közepes tálba szórjuk a lisztet, cukrot, ha szeretnénk, a fahéjat, majd hozzáadjuk a sütőport, és az egészet összekeverjük.
A lisztes keverékhez adjuk a tejet, olajat, valamint a tojást is. Fakanállal összedolgozzuk a tésztát.
Sütőpapírral kibélelünk egy 20x30-as tepsit, a tésztát beleöntjük. A tészta tetejét kirakjuk a magozott meggyel.
180 fokos előmelegített sütőben 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük (tűpróba!)
A Facebookon is megtaláltok :)