Régóta szerettem volna elkészíteni a boltban kapható cukros briós házi változatát. Több receptet is kaptam, találtam, végül összehoztam a saját verziómat.
Hozzávalók (6 darabhoz): 30 dkg liszt, 8 dkg olvasztott vaj, 1 dl langyos tej, 1 dl tejföl, 1 csomag porélesztő, 1 teáskanál sütőpor, 2 tojássárgája, 2 evőkanál cukor, csipet só, 1 tojássárgája a kenéshez, 3-4 evőkanál cukor a szóráshoz
A langyos tejbe belekeverünk 1 evőkanál cukrot és az élesztőt megfuttatjuk benne. A lisztet, felfutott élesztőt, olvasztott vajat, tojássárgákat, tejfölt, cukrot, sót, sütőport jól összedolgozzuk, a végén egy fényes, közepesen lágy tésztát kell, hogy kapjunk, amit 40-50 perc alatt meleg helyen duplájára kelesztünk. Ha megkelt, a tésztát 6 részre osztjuk, és egyenként ujjnyi vastagra sodorjuk, és csiga alakban feltekerjük. Sütőpapíros tepsire helyezzük, még 15-20 percet kelesztjük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A megkelt briósokat megkenjük a tojássárgájával és ízlés szerint megszórjuk kristálycukorral. 20 perc alatt sütjük.