A muffin egy nagyon gyors, könnyen összedobható sütemény, ami pikk-pakk elkészül, ha valami édességre vágyunk. Én most gesztenyéset készítettem, egy kis rumba áztatott mazsolával megbolondítva. Hamar elfogyott, és még a kritikus férjem is megdicsérte, pedig ő nem nagyon szereti a gesztenyepürét.
Hozzávalók: 8,5 dkg vaj vagy margarin, 12 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 tojás, pár csepp rumaroma vagy rum, 15 dkg gesztenyepüré, 1,25 dl tej, 20 dkg liszt, 1,5 kávéskanál sütőpor, 1 teáskanál fahéj, ízlés szerint rumba áztatott mazsola vagy csokidarabkák (esetleg mindkettő)
A sütőt 175 fokra előmelegítjük. A vajat vagy margarint habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, tojásokkal, rummal (-aromával) és a kiolvasztott gesztenyepürével, majd hozzáadjuk a tejet. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral és a fahéjjal, majd ezt a lisztes keveréket kanalanként a gesztenyés masszához adjuk, végül belekeverjük rumos mazsolát, illetve a csokidarabokat. A tésztát papírral kibélelt muffintepsibe adagoljuk, majd kb 20 perc alatt készre sütjük.