Volt egyszer egy szülinapi buli, amire a sok finomság mellett szerettem volna egy túrós édességet is készíteni. Aztán úgy alakult, hogy a vendégsereg a sajtos rudat pillanatok alatt megette, így gyorsan ki kellett találni egy egyszerű, finom sós ropogtatnivalót. Ugrott a túrós süti, lett belőle ez a finom, puha, annyira jó ízű pogácsa, ami már régóta lapult a füzetemben. A tésztát az eredeti recept szerint egy éjszakán át pihentetni kellene, de én most csak 1 órára tettem a hűtőbe. Így is nagyon finom lett!
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 50 dkg túró, 50 dkg margarin, só, 1 tojás a kenéshez, tetejére reszelt sajt.
Elkészítés: A lisztet a margarinnal, sóval elmorzsoljuk, majd beledolgozzuk a túrót. A tésztát egy éjszakán át hűtőben pihentetjük. Ha hamarabb szeretnénk sütni, egy óra pihentetés után is dolgozhatunk vele.A hűtőből kivéve lisztezett deszkán 1,5-2 cm vastagságúra nyújtjuk, a kívánt méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Megkenjük a felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal, esetleg köménymaggal, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. 185 fokos sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.