Az általam várva várt tavasz még nem érkezett meg, de van helyette hó. Mégpedig nem is kevés. Úgyhogy jöhet a szánkózás, családi hóemberépítés, angyalkázás, majd jöhet a jó meleg szobában egy film előtt, egy könyv mellett mondjuk a következő csokitorta tejszínhabbal, házi baracklekvárral megbolondítva.
Hozzávalók:
20 dkg étcsokoládé
20 dkg cukor
20 dkg vaj
10 dkg liszt
4 tojás
vaníliaaroma
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az étcsokoládét a vajjal mikróban összeolvasztjuk, majd belekeverjük a cukrot, vaníliaaromát, lisztet, végül egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat. A masszát egy kivajazott, kilisztezett formába öntjük, majd 25 perc alatt sütjük. Akkor jó, ha a külseje ropogósra sült, belül pedig szinte olvadósan puha. Ha kész, kivesszük a sütőből és ha langyosra hűlt, felszeleteljük. A legjobb baracklekvárral, de ehetjük tejszínhabbal, vaníliafagyival, porcukorral megszórva. Abbahagyhatatlan.