Hosszú kihagyás után ismét visszatérek a blogomhoz. Sok minden történt az elmúlt időszakban - többek között megszületett második gyermekünk - de a sütés-főzés ez idő alatt sem maradt abba, sőt! Rengeteg új receptet próbáltam ki, valamint előkotortam régieket, amik már-már feledésbe merültek, pedig milyen finomak.A visszatérés örömére elsőnek egy pizzát hoztam, bolognai szósszal. Mostanában ez a nagy kedvenc nálunk.
Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt, 1 csapott evőkanál só, 1 teáskanál szárított oregánó, frissen őrölt fekete bors, 1 élesztő, 1 teáskanál cukor, 3 dl langyos víz, 3 evőkanál olívaolaj.
Az élesztőt a vízben a cukorral felfuttatjuk. Egy keverőtálban a lisztet a sóval, fűszerekkel összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejes élesztőt, valamint az olívaolajat. Hólyagosan simára dagasztom a tésztát, majd beleforgatom a vékonyan kiolajozott tálba, hogy ne száradjon. Letakarva meleg helyen 45 perc alatt duplájára kelesztem. Addig elkészítem a feltétet.
Hozzávalók a feltéthez: 50 dkg darált hús, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, oregánó, fél liter paradicsomszósz. Valamint 1 doboz kukorica, olajbogyó, reszelt sajt.
A hagymákat apróra vágjuk, majd zsiradékon megdinszteljük. Vigyázzunk, hogy ne égjen le! Ha megpuhult, mehet bele a darált hús, hozzáadjuk a fűszereket, paradicsomszószt, majd fedő alatt, időnként kevergetve készre pároljuk.
A megkelt tésztát egy kizsírozott gáztepsibe nyomkodjuk, majd elegyengetjük rajta a szószt. Ezután mehet rá a kukorica, olajbogyó, és a legvégén a reszelt sajt. Előmelegített 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a sajt megsült és a pizza széle is szépen megpirult.