Szeretem, ha a hideg téli délutánok sütéssel telnek. A gyerekek lelkesen segítenek, a konyhában finom illatok terjengenek, a végeredményt pedig jóízűen együtt fogyasztjuk el. Ma kekszet sütöttünk, mert abból sosem elég. Ezek a kekszek a kukoricaliszttől kicsit ropogósak, a belereszelt citromhéjtól kellemes aromájúak. Egynél tuti nem tudunk megállni!
Hozzávalók: 24 dkg liszt, 1 evőkanál kukoricaliszt, 1,5 teáskanál sütőpor, csipet só, 2 Meyer citrom reszelt héja, 13 dkg cukor, 7 dkg barnacukor, 11 dkg vaj, 2 evőkanál citromlé, 1 egész tojás, porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
A kétfajta lisztet, sütőport, csipet sót egy tálban összekeverjük.
A kétfajta cukrot habosra keverjük a vajjal, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a citromok levét, az egész tojást, majd az egészet összekeverjük.
A lisztes keveréket összedolgozzuk a cukros, citromos résszel. Alufóliába csomagolva 1 órán át hűtőben pihentetjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe kis golyókat formázunk a tésztából.
Előmelegített 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Még forrón meghintjük porcukorral. Egy csésze citromos teával egyszerűen tökéletes.
A Facebookon is várlak Benneteket :)