Amint kicsit "hűvösebb" lett az idő, be is kapcsoltam a sütőt, nehogy véletlenül megfagyjunk. Kétfalatnyi, omlós túrós kifliket sütöttem. 64 darab lett belőle, ami elsőre talán soknak tűnik, de pikk-pakk elfogyott.
Hozzávalók:
Tészta: 60 dkg liszt, 20 dkg zsír vagy 25 dkg margarin (én zsírral készítettem, mert attól omlósabb a tészta), 4 dkg élesztő, 4 dkg cukor, 1 egész tojás, 1 dl tej, csipet só.
Töltelék: 30 dkg túró, 12 dkg cukor, 1 dl tejföl, 3 dkg búzadara, 1 citrom reszelt héja, ízlés szerint mazsola.
Elkészítés:
Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk az élesztős tejet, tejfölt, tojást, csipet sót, és alaposan kidolgozzuk a tésztát. Konyharuhával letakarva hűtőben pihentetjük kb 30 percet.
Addig elkészítjük a tölteléket. Ehhez a túrót villával összetörtjük, majd hozzákeverjük a cukrot, tejfölt, búzadarát. A végén belereszeljük a citrom héját, és ezzel is jól elkeverjük. Ízlés szerint tehetünk bele mazsolát is, én ezt most kihagytam.
A tésztát a hűtőből kivéve 8 egyenlő részre osztjuk, egyenként vékony kör alakúra nyújtjuk őket és 8 cikkre vágjuk fel. Mindegyik cikk szélesebbik oldalára teszünk egy-egy kanál túrós tölteléket, és innen indulva feltekerjük őket. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket és 180 fokos előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Még forrón vaníliás porcukorba hempergetjük.