Ismét egy csigát hoztam, egyszerűen nem lehet megunni. Most elszakadtam az egyébként csudafinom kakaós és fahéjas csiga vonaltól, és a lekvárokat vettem célba. A szilvalekvár most egyébként is nagy sláger nálunk, úgyhogy nem volt kérdés, mi lesz a töltelék. A tészta most egy krumplis alapú tészta, ami új karaktert ad az egésznek. A töltelék fahéjjal és mazsolával van gazdagítva. Nekünk bejött, próbáljátok ki :)
Hozzávalók:
Tészta: 30 dkg főtt, áttört krumpli, 5 dkg vaj, 1 egész tojás, 8 dkg liszt, 8 dkg búzadara, 4 dkg cukor
Töltelék: 1 üveg házi szilvalekvár, mazsola, fahéj.
Elkészítés:
A krumplit meghámozva, felkockázva puhára főzzük, összetörjük, majd egy tálban hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, búzadarát, cukrot, majd összedolgozzuk a szobahőmérsékletű vajjal, valamint az egész tojással. Fél órát pihentetjük.
A tésztát lisztezett deszkán kb fél cm vékonyra nyújtjuk. Megkenjük a szilvalekvárral, fahéjjal meghintjük, majd rászórjuk a mazsolát is. Próbáljuk minél szorosabban feltekerni, majd ujjnyi szeletekre vágjuk.
A csigákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, majd 180 fokos előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
Keressetek a Facebookon is :)