A délutáni sütögetés kikapcsol. Van, hogy nehezen veszem rá magam, de ha belefogok, már az elején rájövök, hogy teljesen jó feltöltődés egy nehéz nap után. Segítenek a csajaim is, végre együtt vagyunk, szóval tökéletes. Viszont vannak napok, mikor annyira fáradt vagyok, hogy csak a mindennapi kenyér megsütésére van energiám, másra nem nagyon, helyesebben nagyon nem :) Ez a nap is egy ilyen volt, viszont az édesség kellett. Egy teljesen más okból kiolvasztott leveles tészta árválkodott a hűtőnkben, és ez lett belőle. Kikapcsolódásnak így is jó volt, a csajok ebben is tudtak segíteni, és finom is lett :)
Hozzávalók (8 db-hoz): 1 csomag (500 g) leveles tészta, 3 közepes alma, 1 teáskanál fahéj, 2-3 teáskanál barna cukor, 1 egész tojás a kenéshez.
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, és kis kockákra vágjuk. Megszórjuk a fahéjjal, barna cukorral, és összekeverjük.
A leveles tésztát lisztezett deszkán 3-5 mm vékonyra kinyújtjuk, majd 8 egyenlő téglalapra vágjuk.
A téglalapok egyik felére 1-1 evőkanálnyi almát halmozzuk, a másik oldalon három vízszintes csíkot vágunk egymás alá (ez lesz majd a teteje). A tojást felverjük, majd egy kenőecsettel körbekenjük a tésztánkat az almás oldalon, és a bevágott oldalon is - a tojás tartja majd össze süléskor. Ha megvagyunk, a bevágott felet ráhajtjuk az almás részre, és villával összenyomkodjuk. Ez szintén segít, hogy sülés közben ne jöjjön szét, és nem utolsósorban szép is.
Az így elkészített almás táskákat sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, tetejüket is lekenjük a tojással, majd előmelegített 180 fokos sütőben 20 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Porcukorral megszórva langyosan tálaljuk.
A Facebookon is megtaláltok, keressetek bátran :)