A leveles tészta mindig megtalálható a hűtőnkben. Tudom, hogy a frissen gyúrt házi az igazi, legtöbbször én is házilag készítem, de bizony minden rendes háztartásban előfordul, hogy nincs idő hajtogatással vesződni. Na, ilyenkor tökéletes a bolti tészta is. Kiolvasztjuk, és már be is indulhat a fantáziánk, hogy miként készítsük el. Nálunk ez vacsorára készült, és nagy sikere volt. Ez a recept újabb bizonyíték, hogy a jó öreg muffin forma nem csak a hagyományos kevert tésztákhoz használható.
Hozzávalók (12 db-hoz):
1 csomag mélyhűtött leveles tészta, 30 dkg reszelt sajt (még jobb, ha egy része füstölt), 2 virsli, 3 egész tojás, 2 dl tejföl, 2 evőkanál liszt, só, bors ízlés szerint.
Elkészítés:
A virsliket felkockázzuk, a sajtot egy tálba reszeljük. Hozzáütjük a tojásokat, beleöntjük a tejfölt, lisztet, sót, borsot, és alaposan elkeverjük.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk. Igyekezzünk megtartani a szögletes formát, mert könnyebb lesz szeletelnünk. A kinyújtott tésztát 12 egyenlő négyzetre vágjuk fel. A tésztadarabokat kivajazott muffinformába rakosgatjuk. A virslis-sajtos tölteléket elosztjuk a tésztákon. Előmelegített 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Nagyon finom melegen és hidegen is.
Már a Facebookon is megtaláltok!