Hogyan lesz két nagy kedvencből egy új kedvenc? :) Végy egy kis browniet, végy egy kis sajttortát, egy kis varázslat, és kész is. A lényeg persze a varázslatban van, de nem nagy ördöngösség. Régóta szemeztem a recepttel, úton-útfélen felbukkant, hívogatott, és idáig tudtam ellenállni. Finomabb, mint gondoltam, tömény csokiíz a lágy krémsajttal... Rögtön el is fogyott. Én pedig már a következő adagon gondolkozok.
Hozzávalók:
Brownie: 20 dkg étcsokoládé, 20 dkg vaj, 15 dkg cukor, 10 dkg liszt, 4 egész tojás.
Krémsajtos réteg: 30 dkg krémsajt, 2 egész tojás, 10 dkg cukor, 1 csapott evőkanál liszt.
Elkészítés:
Az étcsokit beletördeljük egy tálba, hozzádaraboljuk a vajat, majd mikróban vagy gőz felett összeolvasztjuk.
Az olvasztott keverékhez hozzáadjuk a cukrot, lisztet, simára keverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
A csokis masszát egy 20X30-as sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
A krémsajtot kimérjük egy tálba. Hozzáadjuk a cukrot, lisztet, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Ezt a masszát lassan ráöntjük a csokis tésztára, és villával szépen megmárványozzuk.
Előmelegített 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a tészta éppen elkezd kicsit barnulni. Ilyenkor kívül majdnem ropogós, belül egész picit krémes. Ha kihűlt, szeleteljük. Vigyázat, gyorsan fogy! :)
Már a Facebookon is megtaláltok! :)