Tegnap gyönyörű napsütéses idő volt. Ilyenkor hajlamos vagyok úgy gondolni, hogy vége a télnek, jön végre a tavasz és vele a madárcsicsergés, virágillat, kiskabátka, tavaszi cipő... Ennek még sajnos valószínűleg nincsen itt az ideje, de a napot kihasználva felkötöttem a hordozókendőmet, beleültettem az 5 hónapos Tündérkémet, és irány egy jó nagy séta a napsütésben, friss levegőn. Ilyenkor a Picim nagyokat alszik, én feltöltődök, és hazatérve meglepem magamat, no meg persze a kedves férjemet valami édes finomsággal.
Tegnap ez készült:
Hozzávalók:
A barna tésztához: 1 tojás, 1 evőkanál étolaj, 15 evőkanál liszt, 11 evőkanál cukor, 2,5 dl tej, 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan), 1 teáskanál sütőpor,
A fehér krémhez: 25 dkg túró, 1 tojás, 1 evőkanál búzadara, 1 csomag vaníliás cukor, 5 evőkanál cukor.
A barna tésztához a tojást a cukorral , olajjal habosra keverjük. Egy másik tálban a lisztet elkeverjük a kakaóporral, sütőporral, majd ezt a lisztes keveréket a tejjel felváltva a tojáshoz keverjük. A fehér krémhez valókat összekeverjük. A tésztát egy sütőpapíros kb 20x30 cm-es tepsibe öntjük, majd foltokban a tetejére csurgatjuk a túrós krémet. Előmelegített sütőben, 180 fokon sütjük 20-25 percig (tűpróba).