A minap vendégségbe voltunk hivatalosak a szomszédainkhoz. Hogy ne üres kézzel menjünk, krumplis pogácsát sütöttem. Langyosan, egy pohár vörösbor mellé isteni.
Hozzávalók: 25 dkg főtt, áttört krumpli, 25 dkg vaj vagy margarin, 25 dkg liszt, 1 egész tojás, só.
Ha a krumpli kihűlt, a vajjal, liszttel, tojással, sóval összegyúrjuk, és kétszer-háromszor egymás után vékonyra kinyújtjuk, hajtogatjuk (a kinyújtott tésztának először behajtjuk a két függőleges szélét, majd a tészta felső és alsó szélét behajtjuk középre), majd a tésztát hideg helyen 3-4 órán át pihentetjük. Pihentetés után a tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, bevagdossuk, tojással megkenjük, és kiszaggatjuk. Előmelegített 180 fokos sütőben sütjük.