Ez egy igazi meglátni és megszeretni sütemény. Tulajdonképpen két puha kakaós sütiréteg valamilyen krémmel összeragasztva. A variációk száma végtelen, bár engem ez az egyszerű vaníliás krémes változat is simán levett a lábamról. A tésztát nagyon hamar ki lehet keverni, a krém is egyszerű. Csak győzzük kivárni, amíg rendesen kihűltek a sütik, és már ehetjük is!
Hozzávalók (kb 15 db-hoz):
Tészta: 25 dkg liszt, 2 evőkanál kakaópor, 1 kiskanál sütőpor, 1/2 kiskanál szódabikarbóna, 1 csipet só, 10 dkg puha vaj, 12 dkg cukor, 1 egész tojás, 1 dl tej.
Krém: 25 dkg natúr krémsajt, 6 dkg cukor.
Elkészítés:
Egy tálban elkeverjük a száraz hozzávalókat, vagyis a lisztet, kakaóport, sütőport, szódabikarbónát, sót.
Egy másikban habosra keverjük a vajat a cukorral, tojással, majd a végén hozzáadjuk a tejet is.
A vajas, tojásos keveréket a liszteshez adagoljuk, simára keverjük őket. Egy viszonylag sűrű masszát kell kapnunk.
A tésztát habzsákba tesszük, és sütőpapírral bélelt tepsire kis halmokat nyomunk. Ha nincs habzsákunk, rakhatjuk kiskanállal is a halmokat.
Előmelegített 180 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük őket. Rácsra téve kihűtjük.
Amíg hűlnek, elkészítjük a krémet, vagyis a krémsajtot habosra keverjük a cukorral.
Ha kihűltek a sütik, kettő-kettőt összeragasztunk egy kanálnyi krémmel, majd 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a krém is.
Már a Facebookon is megtaláltok :)