Nagyon szeretem a boltokban kapható csokidarabkás kekszet, nem tudok belőlük eleget enni. Viszont sosem lehetünk elég biztosak abban, hogy vajon milyen összetevőket tartalmaznak ezek a bolti finomságok... Szóval jött a gondolat, hogy süssünk saját, házi csokis kekszet. Sok receptet megnéztem, ezekből lett az én csokis diós kekszem. Ezentúl sűrűn fogom készíteni, ízlik az egész családnak.
Hozzávalók: 35 dkg liszt, 20 dkg vaj vagy margarin, 1 kávéskanál só, 20 dkg cukor, 2 tojás, 2 evőkanál víz, 1/2 csomag sütőpor, 10 dkg apróra vágott étcsoki, 10 dkg apróra vágott dió.
A lisztet a sóval, sütőporral, cukorral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadom a vajat/ margarint, a tojásokat, alaposan összegyúrom, majd a legvégén beledolgozom a csokit és a diót. Sütőpapírral kibélelt tepsibe kis golyókat formázok a tésztából, majd nedvesített kézzel kicsit lelapogatom őket. Előmelegített 180 fokos sütőben sütöm 15-20 percig. Akkor jó, amikor már szép aranybarnák a kekszeink. A sütőből kivéve hagyom kicsit hűlni, majd fémdobozba rakosgatom.