Adott két túlérett banán a hűtőben, amit mindenki csak kerülget. Aztán rádtör az édesség utáni vágy, plusz vele a kérdés is, hogy mit kellene gyorsan készíteni, ami ne legyen pepecselős, ámde legyen nagyon finom. Na a banánkenyér szerintem bőven orvosolja a problémát, hiszen nemcsak csillapítja az édesség utáni sóvárgásunkat, hanem a hűtőben bujkáló banán is felhasználásra kerül. Kevés hozzávaló, egyszerű recept, finom végeredmény.
Hozzávalók: 20 dkg liszt, 2 teáskanál sütőpor, 13 dkg szobahőmérsékletű vaj, 15 dkg cukor, 2 egész tojás, 2 banán, 10 dkg aprított dió, 5-10 dkg apróra vágott étcsokoládé
Elkészítés: A lisztet elkeverjük a sütőporral. A lágy vajat összekeverjük a cukorral és a tojásokkal. A lisztes keveréket összedolgozzuk a vajas tojásos keverékkel, majd a legvégén óvatosan beleforgatjuk a tésztába a villával összetört banánokat, a diót és végül a csokit. Az egészet egy kivajazott, kilisztezett püspökkenyér formába öntjük, majd 180 fokos előmelegített sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük.