Bár már nagyon a szezon végén vagyunk, de a kertünkben még éppen találtam egy csokornyi medvehagymát. Ez készült belőle. Finom búzakorpás tejes kifli egy kevés kacsazsírral feltekerve. Kívül ropogós, belül puha, olyan igazi letekerős kifli. Nagyon finom, érdemes kipróbálni, akár medvehagyma nélkül is.
Hozzávalók: 60 dkg liszt, 1 teáskanál só, 2,5 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 dl olaj, 1 kiskanál cukor, 1 kisebb csokor felaprított medvehagyma
Elkészítés: Az élesztőt belemorzsoljuk a cukros langyos tejbe, és szobahőmérsékleten felfuttatjuk. A lisztet egy nagyobb tálban elkeverjük a sóval, beleöntjük az élesztős tejet, valamint az olajat, és a végén hozzáadjuk az aprított medvehagymát, majd alaposan összedolgozzuk, amíg sima felületű, rugalmas tésztát nem kapunk. Tiszta konyharuhával letakarjuk, kb 35 perc alatt duplájára kelesztjük. Ha megkelt a tészta, 12 egyenlő részre osztjuk. Egyenként háromszögekké nyújtjuk (az alapja úgy 20-25 cm legyen), minél vékonyabbra, kicsit megkenjük olvasztott kacsazsírral, majd a szélesebbik felétől indulva szorosan feltekerjük őket. Kissé behajlítva egyenként sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, majd újabb 30 percig pihentetjük. Előmelegített 185 fokos sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.