Egy újabb sütőtökös finomság, ezúttal muffin formában. Az a jó a muffinban, hogy az ember csak összekeveri, formába adagolja, süti, és már eheti is. A sütőtöktől puha, szaftos lesz, és a roppanós fahéjas bevonat a tetején szinte megkoronázza az egészet.
Hozzávalók:
Tészta: 250 g sült áttört sütőtök, 2 egész tojás, 150 g liszt, 120 g cukor, 80 ml olaj, 1 teáskanál fahéj, 1/2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék, 1 csomag sütőpor, csipet só.
Fahéjas bevonat: 2-3 evőkanál barna cukor, 1 teáskanál fahéj, 50 g olvasztott vaj.
Elkészítés:
Egy tálban habosra keverjük a sütőtök pürét, tojásokat, olajat, cukrot, fűszereket. Egy másik tálban elkeverjük a lisztet a sütőporral, majd ezt a keveréket elvegyítjük a tojásos, tökös masszával.
Egy 12 darabos muffintepsibe papír kapszlikat rakosgatunk, majd beleadagoljuk a tésztát. Nekem 2-2 evőkanálnyi jutott egy adagra.
Előmelegített 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Ha megsültek, hagyjuk őket kicsit hűlni.
A fahéjas tetőhöz összekeverjük egy tálkában a fahéjat a cukorral; egy másikban pedig megolvasztjuk a vajat.
A kész muffinok tetejét először az olvasztott vajba, majd a fahéjas cukorba mártjuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Esetleg betehetjük őket a hűtőbe is, hogy a fahéjas vajas bevonat kellőképpen megszilárduljon.