Ezt a kekszet tizenéves koromban rengetegszer sütöttem, aztán valahogyan az idő múlásával feledésbe merült. Nemrég Anyuval beszélgettünk, és eszünkbe jutott, milyen finom is volt, és milyen jó lenne újra készíteni. Nagy nehezen sikerült előkeresnie a receptet a családi kincsek közül, és íme! Nagyon finom, ropogós, kicsit grillázsos, karamellizált keksz. Isteni! És milyen jó újra felfedezni egy régi receptet!
Hozzávalók: 2 tojásfehérje, 100g reszelt csokoládé, 200 g cukor, 1 vaníliás cukor, 1 késhegynyi fahéj, 200 g darált dió.
Elkészítés: A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a csokit lereszeljük, a diót ledaráljuk. A kész habba beleforgatjuk a csokit, cukrot, darált diót, fahéjat, majd a masszát 2 órára, de az sem baj, ha egy egész éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni, így a tészta egy kicsit megkeményedik, könnyebb lesz vele dolgozni. Benedvesített kézzel kis golyókat formázunk belőle, egyenként egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, majd előmelegített 195 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd fémdobozba rakosgatjuk. Ha szeretnénk a csokis ízt tovább fokozni, akkor a tallérok felét belemárthatjuk olvasztott csokiba is.