Ez is egy könnyen összedobható, de annál finomabb sütemény. A tésztájában lévő lekvártól sokkal puhább lesz, a tetején lévő csoki pedig ad egy plusz karaktert neki. Szinte abbahagyhatatlan!
Hozzávalók: 20 dkg liszt, 1/2 csomag sütőpor, 3 egész tojás, 9 dkg zsír, 7 evőkanál szilvalekvár, 7 evőkanál víz, a cs vaníliás cukor, fahéjA tetejére: szilvalekvár, 10 dkg olvasztott csoki
Elkészítés: A tojásokat a cukorral, zsírral, szilvalekvárral és a vízzel simára keverjük. Összevegyítjük a sütőporral elkevert liszttel, majd az egészet egy sütőpapírral kibélelt közepes méretű (20X30 cm-es) tepsibe öntjük. Előmelegített 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Ha kész rácsra téve hagyjuk kihűlni, majd megkenjük szilvalekvárral, és bevonjuk a gőz felett megolvasztott csokival. Dermedésig hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.