A szülővárosomban van egy nagyon jó gofris. Ha arra járok, biztos, hogy nem hagyom ki, és eszek egy isteni baracklekváros-tejszínhabosat. Az itthoni sütögetésekkel is ezt az ízt próbálom visszahozni, több-kevesebb sikerrel. Na, ez a recept már nagyon közel van hozzá! Kívül ropogós, belül puha tésztával, ráadásként sok-sok tejszínhabbal. A család nagyon szerette, jó kis kalóriadús vacsi lett belőle :)
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3 dl víz, 3 dl tej, 2 dl olaj, 3 tojás, 6 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag sütőpor, csipet só.
Elkészítés: A lisztet a sütőporral, sóval elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet, tejet, cukrot, vaníliás cukrot. Alaposan elkeverjük, és a végén egyenként beledolgozzuk a tojásokat is. A masszát a felforrósított, kiolajozott gofrisütőbe adagoljuk, és szép pirosra, ropogósra sütjük. Az adagolást ki kell tapasztalni. Nekem ebből a tésztából bő 3 evőkanálnyi kellett egy gofrihoz. Ízlés szerint tejszínhabbal, lekvárral tálaljuk. Ebből az adagból 16-18 db lesz, ha egyszerre sok lenne, a tésztát egyszerűen lefedve betehetjük a hűtőbe, másnapig semmi baja nem lesz.