A mogyoróvaj bármikor jöhet, bármilyen mennyiségben. Legutóbb testvérem hozott nekem Skóciából, és szerettem volna valami édességet is készíteni belőle, mielőtt szépen lassan az egészet bekanalazom. Ez a keksz készült belőle. Ezzel csak az a gond, hogy komolyan abbahagyhatatlan. A lányom szerint is, aki egymás után hozta a kekszeket, hogy együnk még egyet...
Hozzávalók: 10 dkg puha vaj, 18 dkg cukor, 1 egész tojás, 1 vaníliás cukor, 20 dkg mogyoróvaj (darabos), 20 dkg liszt, 1/2 csomag sütőpor, 10 dkg étcsokoládé
Elkészítés: A vajat a cukorral, vaníliás cukorral összekeverjük, hozzáadagoljuk a mogyoróvajat, a sütőporral elkevert lisztet, majd végül beledolgozzuk az apróra vágott étcsokoládét is. A tésztából diónyi golyókat formázunk, sütőpapíros tepsibe rakosgatjuk, majd villával egyenként lenyomkodjuk, hogy szép mintája legyen. Előmelegített 180 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Figyelni kell, nehogy hirtelen megégjen! A végeredmény fémdobozban tárolható, de figyelem, gyorsan fogy!